pijl

Wie ben ik

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Carolien Beverwijk (1974) en ik woon samen met mijn man en onze 2 zonen in Nieuwleusen, midden in het mooie groene Vechtdal. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur, het liefst bij of op het water. Hier vind ik rust en vrijheid. Om mijn lijf fit te houden wandel ik veel en doe ik aan yoga en meditatie. Daarnaast haal ik veel energie uit lekker koken en inspirerende gesprekken met mijn vrienden en familie. Op dit moment voel ik dan ook weer een fijne balans in mijn leven. Ik weet echter als geen ander hoe het is om niet in balans te zijn en niet lekker in je vel te zitten…

Mijn verhaal

Op mijn 26e kreeg ik mijn eerste burn-out. Als loyale hardwerkende werknemer had ik geen idee hoe dit zo ver had kunnen komen. Ook wist ik toen niet wat een burn-out precies inhield. Ik was vermoeid, verdrietig en teleurgesteld in mezelf. Na een tijdje rust te hebben genomen, dacht ik dat ik er wel weer was. In eerste instantie ging het ook best goed met mij. Wel bleef het gevoel van “anders zijn” aan me knagen. Ik snapte alleen niet waar dit gevoel vandaan kwam. Inmiddels weet ik beter…

Van nature ben ik enthousiast, gedreven en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hiermee heb ik lang met veel plezier mijn werk kunnen doen.

carolienbeverwijk 03a

Dit werd door mijn klanten en collega’s gewaardeerd en hier ontleende ik ook mijn eigenwaarde aan. Ik had geleerd me aan te passen aan mijn omgeving en luisterde hierbij onvoldoende naar mijn eigen gevoel. Hierdoor ging ik onbewust regelmatig over mijn eigen grenzen. Dit uitte zich aan het einde van de dag in vermoeidheid en overprikkeling.

In die periode ontdekte ik dat ik zelf hoogsensitief was. Ik vond het prettig dit te weten en het verklaarde een deel van mijn klachten, maar hoe ik hier praktisch mee om moest gaan? Ik had geen idee. Ik zorgde voor alles en iedereen, maar iets minder goed voor mezelf (bleek achteraf…). Ik kon niet voelen wat mijn lichaam eigenlijk nodig had.

Totdat ik in 2016 lichamelijke klachten kreeg die ik niet meer kon negeren. De trigger was dit keer een ingrijpende privé gebeurtenis. Hierdoor heb ik nog eens 2 jaar heel hard met mijn hoofd gewerkt om alles weer op orde te krijgen. In 2019 heb ik na lang wikken en wegen besloten het roer om te gooien en mijn hart te gaan volgen. Ik heb tijd kunnen nemen voor herstel, tijd om te ontdekken wie ik werkelijk ben en wat mijn echte verlangens zijn.

Yoga heeft hierin voor mij een belangrijke rol gespeeld. Ik heb door yoga weer contact kunnen maken met mijn lijf en mijn gevoel. Ik ontdekte mijn zachte kracht, mijn invoelend vermogen, en heb weer leren vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie.

Desondanks liggen vanuit mijn gedrevenheid en grote verantwoordelijkheidsgevoel ook bij mij stressklachten op de loer. Het verschil is nu dat ik handvatten heb gevonden om hier goed mee om te gaan. Ik neem op tijd rust voor herstel, ken mijn eigen grenzen en door te bewegen in de natuur in combinatie met yoga en meditatie, komen mijn gedachten weer tot rust. Ik kan dan weer vanuit mijn gevoel de juiste keuzes maken.

 

 

 

"Door te durven zijn wie je bent, kun je het beste aan jezelf en aan de wereld geven"

 

 

 

Waarom ben ik gaan coachen?

Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan een mooiere wereld en anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik doe dit het liefst door (hoogsensitieve) mensen te laten ontdekken wat hun werkelijke talenten zijn. Pas als je deze kent en hiernaar durft te leven, dus vanuit wie jij diep van binnen bent, sta jij in je kracht en kun je je eigen zonnetje stralen.

Ik voel me gelukkig als ik in dit proces mijn steentje kan bijdragen. Vanuit mijn sensitieve kracht in verbinding met jou.

Mijn achtergrond ligt in de zakelijke dienstverlening. Hierin heb ik verschillende commerciële en logistieke functies gehad. Ik merkte dat mijn focus de laatste jaren langzaam veranderde van het inhoudelijke deel van mijn werk naar het welzijn van collega’s. Dit is waar ik de meeste energie uithaalde. Betrokkenheid, samenwerking en de echte verbinding met mijn klanten en collega’s.

Uiteindelijk is dit proces in combinatie met mijn eigen persoonlijke reis, aanleiding geweest om in 2019 te starten met de opleiding tot stress- en burn-out coach.

Tijdens deze opleiding heb ik veel inzichten gekregen wat maakt dat iemand uiteindelijk van milde tot chronische stressklachten in een burn-out terecht kan komen. Ook leerde ik door het schrijven van mijn scriptie welke rol hoogsensitiviteit hierin kan spelen.

carolienbeverwijk 07inzoomzww

Dit bracht mij uiteindelijk bij mijn missie: het coachen van hoogsensitieve mensen met stress en burn-out klachten. Door hierbij volledig mezelf te zijn kan ik het beste aan jou geven.

Contact