pijl

Lees hier mijn blogs

Grenzen aangeven

carolienbeverwijk 14

Je eigen grenzen aangeven, “nee” durven zeggen, het klinkt zo makkelijk maar kan zo moeilijk zijn... Maar wat maakt nou dat mensen het moeilijk vinden om aan te geven wat hun werkelijke behoefte is? Vaak ligt hier aan ten grondslag dat mensen anderen niet willen teleurstellen. Bang om door hun keuze niet aardig gevonden te worden. Bang voor afwijzing.

Dit kan je een heel onaangenaam gevoel geven. Het is dan veel makkelijker om maar gewoon “ja” te zeggen en dus over je eigen grens te gaan. Dan heb je ook geen last van dit ongemakkelijke gevoel. Maar hoe eerlijk ben je dan naar [...]

lees verder →


Intens beleven

carolienbeverwijk 13

Als je hoogsensitief bent, beleef je de wereld intens. Dit komt doordat je veel waarneemt en dit diepgaand verwerkt. Je kunt hierdoor vaak intens genieten van de kleine mooie momenten in het leven. Maar je beleeft ook je emoties intens. Bij positieve emoties zoals vreugde en blijheid geeft dit vaak een heel prettig gevoel. Maar juist de negatieve emoties zoals verdriet en boosheid kunnen heel overweldigend zijn waardoor je flink van slag kunt raken.

Om deze nare gevoelens en pijn niet te hoeven voelen, houden veel hoogsensitieve mensen hun emoties vast, sluiten hun gevoel af en [...]

lees verder →


Mijn 1e workshop

carolienbeverwijk 12

Afgelopen vrijdag heb ik mijn 1e workshop mogen geven in de natuur.

En wat hadden we een geluk…. Na weken van regen en donkere wolken scheen op deze prachtige dag de zon en was het droog. Wat hebben we genoten…

Mooie oefeningen kunnen doen met de deelnemers vanuit het thema “van denken naar voelen”. Waardevolle inzichten en ervaringen mogen delen met elkaar.

Een mooie inspirerende middag om op terug te kijken!

Dank jullie wel!

 


Zelfcompassie

carolienbeverwijk 11

In mijn werk spreek ik regelmatig mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen. Want als je zelfvertrouwen hebt, dan kun je….?

Ja, wat kun je dan of wat heb je dan? Ben je dan goed en sterk genoeg voor de wereld waarin wij nu leven? In zelfvertrouwen zit een waardeoordeel. Een waardeoordeel vanuit de omgeving.

Ook ik voelde een aantal jaren geleden de behoefte om te werken aan mijn zelfvertrouwen. Ik geloofde namelijk niet genoeg in mezelf. Was streng voor mezelf en vergeleek mijn prestaties vaak met anderen. Dit zorgde voor stress en bracht me uiteindelijk niet wat ik [...]

lees verder →

Eigen ruimte

carolienbeverwijk 10

Vandaag werd ik geraakt door een opmerking van één van mijn coachées. Ze vertelde wat er met haar gebeurt in het contact met de ander. “Ik word vaak heel erg moe en neem de stemming over van de ander. Ik weet dan niet meer wat ik zelf voel. Ik heb hier last van waardoor ik het contact soms maar liever vermijd.”

Dit is één van de overlevingsmechanismen die door veel hoogsensitieve mensen vaak onbewust wordt ingezet bij overprikkeling: terugtrekken. Terugtrekken om zichzelf te beschermen tegen het onprettige gevoel van de “overprikkeling”.

Ben je ook gevoelig voor de stemming en [...]

lees verder →


Overprikkeling

carolienbeverwijk 9

Als je hoogsensitief bent heb je een groot opmerkingsvermogen. Via je zintuigen neem je veel fysieke prikkels waar (zoals geluid, licht en geur) maar ook emotionele prikkels vanuit je omgeving (wat zie en voel je bij de ander). Het mooie hiervan is dat je intens kunt genieten van alle details die je opmerkt. Ook kun je je waarschijnlijk heel goed inleven in de ander. Helaas heeft dit vele waarnemen ook een schaduwkant. En dat is dat je brein eerder overprikkeld raakt. Dit is vaak een onbewust proces. Je bouwt gedurende de dag langzaam spanning op. Meestal merk je hierbij de 1e [...]

lees verder →


Gedachten

carolienbeverwijk 8

Soms lijkt er geen einde aan te komen…. 

Herken je het gevoel dat je hoofd overuren draait?

Dat je op zoek gaat naar de zogenaamde “uit” knop, maar deze niet kunt vinden?

Je blijft dan maar malen in je hoofd en kunt in een vicieuze cirkel terecht komen. Dit kan je heel onrustig maken.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus als je blijft piekeren, is de kans groot dat je (vaak negatieve) gedachten alleen maar sterker worden. En dit bepaalt weer hoe jij je voelt.

Wees je bewust van het feit dat jij niet je gedachten bent. Vaak hebben negatieve gedachten te maken met angst, [...]

lees verder →


Zelfliefde

carolienbeverwijk 7

Een prachtig woord… en misschien wel het hoogst haalbare.

Liefde aan jezelf geven, het klinkt zo makkelijk, maar het kan zo moeilijk zijn.

Lief zijn voor jezelf. Hoe doe je dat? Lief zijn voor jezelf als je zo gewend bent om vooral liefde te geven aan anderen. Als je zo afgestemd bent op je omgeving en bezig bent met wat de ander nodig heeft. Dan voel je waarschijnlijk niet meer wat je zelf nodig hebt.

“Ik vind het zo moeilijk”, zei mijn coachee vandaag tegen mij. Dit raakte mij. Want het is moeilijk als je dit niet geleerd hebt en dus ook niet weet hoe fijn dit kan voelen.lees verder →


Jezelf zijn

carolienbeverwijk 6

Herken je het gevoel dat je soms even niet meer weet hoe je je voelt of hoe je je wilt voelen? Dat je verward bent en je overspoeld bent door alle prikkels om je heen? Vaak ben je dan met je energie teveel buiten jezelf geweest en ben je het contact met jezelf even kwijt. Dit kan een heel naar en onrustig gevoel geven.

Mij helpt het op zo’n moment om me even terug te trekken. Soms door een klein ommetje te maken maar soms ook door even helemaal niets te doen, gewoon even lekker mijmeren. Deze momenten in stilte met mezelf helpen mij om weer contact te maken met mezelf en vooral met [...]

lees verder →


Groeien en bloeien

carolienbeverwijk 5

De natuur is een prachtige spiegel voor onze persoonlijke groei. Het voorjaar is gestart en alles staat te popelen om weer tot volle bloei te komen. De natuur laat ons zien hoe je kunt groeien en bloeien. Dit kan alleen na een periode van rust en herstel. Een periode waarin je je weer kunt voelen wat je lichaam nodig heeft om weer op te laden om uiteindelijk verder te kunnen groeien. Een gezonde balans in inspanning en ontspanning.

Hoeveel tijd en rust gun jij jezelf om even stil te staan bij de vraag hoe het echt met je gaat en wat je op dit moment nodig hebt?

Voel je [...]

lees verder →


Stralen als de zon!

carolienbeverwijk 4

Vandaag - op deze mooie lentedag☀️ - wil ik graag met jullie delen hoe ik samen met Esmee en Anaïs van @plaatjes.en.praatjes, tot mijn logo-ontwerp ben gekomen.

Zoals jullie kunnen zien vormen de hartjes 💛 de basis voor de vlinder: mijn persoonlijke metafoor. De vlinder 🦋 heeft mij geholpen om uiteindelijk het proces aan te gaan om mijn hart te gaan volgen. Hierdoor ervaar ik weer lichtheid en vreugde in mijn leven. Ik kan weer stralen zoals de zon!

Ik gun het iedereen om ook weer opnieuw te stralen. Voel jij ook de behoefte om je hart te gaan volgen? Stuur me dan gerust een berichtje, dan loop ik graag een stukje mee in jouw proces.


Natuur

carolienbeverwijk 3

Zoals je misschien in mijn story-highlight op instagram hebt gelezen, ben ik gek op de natuur.

De natuur geeft mij rust en vrijheid en ik hou van wandelen. Wandelen houdt mij niet alleen fit, ik geef ook wandelcoaching. Tijdens het wandelen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Wandelen verlaagt de stresshormonen in je lijf en is goed voor je vitaliteit.

Welke manieren gebruik jij om je lijf fit te houden?